Atklājies, kādas īsziņas mirkli pirms slaktiņa savam draugam sūtījis Nicas terorists
Šis ir Muhameds Lauežs Bulels, kurš, iebraucot svinētāju pūlī Nicā, nogalināja 84 cilvēkus.
Pasaulē
2016. gada 17. jūlijs, 17:08

Atklājies, kādas īsziņas mirkli pirms slaktiņa savam draugam sūtījis Nicas terorists

Jauns.lv

"Atved vēl ieroču. Tas ir labi. Man ir iekārta" - šādu ziņu tālrunī kādam savam sabiedrotajam sūtījis 31 gadu vecais vīrietis, kurš ceturtdienas vēlā vakarā iebrauca pūlī Nicā, nogalinot 84 cilvēkus un simtu ievainojot. Policija atklājusi viņa sūtīto ziņojumu saturu.

Vēstījumi sūtīti īsi pēc desmitiem vakarā, un to saņēmējs bijis cilvēks, kurš šobrīd Francijā atrodas apcietinājumā.

Teroraktu sarīkoja Nicā dzīvojošs 31 gadu vecs tunisiešu izcelsmes Francijas pilsonis Muhameds Lauežs Bulels, kura personu apliecinošie dokumenti tika atrasti automašīnā. Viņu nošāva policisti. Atbildību par teroraktu uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Kā vēsta franču televīzija, terorista mobilais tālrunis atrasts automašīnā, un tajā lasāmas nosūtītās īsziņas. Pirms zvērīgās slepkavības (Bulels fūri vadīja zigzagā, cenšoties nogalināt iespējami vairāk cilvēku), šis cilvēks kādam savam domubiedram sūtījis ziņu, ka "tas ir labi". Vēlāk viņš teicis, ka "man ir iekārta", ar to, visticamāk, domājot kravas auto, kurā atradās sprāgstvielas. Taču vajagot vest vēl, liecina viņa SMS tālrunī.

Kāds no ziņojumiem satur pagaidām vēl skaidri neatšifrētu vēstījumu, proti, "bringing in five to C" jeb aptuvenā tulkojumā no angļu valodas - ievešana piecos C sektorā. Kā min "BMF TV" redaktors, tas varētu nozīmēt Bulela atrasto "caurumu", kas būtu pietiekoši liels, lai pa to iebrauktu fūre. Tobrīd notika Bastīlijas ieņemšanas dienas svinības, ļaudis Nicā pulcējās uguņošanai, un daudzviet promenādē ieejas bija apsargātas vai slēgtas. "Katrā ziņā viņš zināja, ko dara. Viņš skaidri zināja, kur dodas un ko dara," terorista Bulela darbības komentē Dominiks Rizē no Francijas televīzijas.

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no dailymail.co.uk