Skarbi stāsti: likstas, kuras pārcietuši pokemonu spēlītes entuziasti
Pokemoni mīt arī drupās Sīrijā, kur netālu no galvaspilsētas Damaskas tos tvarsta kara nogurdinātie spēlētāji.
Pasaulē
2016. gada 28. jūlijs, 13:40

Skarbi stāsti: likstas, kuras pārcietuši pokemonu spēlītes entuziasti

Jauns.lv

Lai arī nebijušu slavu iemantojusī spēlīte „Pokemon Go” cilvēkiem sagādājusi ne mazums jautru brīžu, taču būtu nepareizi ignorēt briesmas, kas uzglūnējušas entuziastiem.

Mediji visā pasaulē ik dienas ziņo par nedienām, likstām un pat reālām nelaimēm, kas piemeklējušas azartā ierautos cilvēkus. Pokemonu ķērāji retāko mošķu notveršanas vārdā ir gan paši pārkāpuši likumu, gan kļuvuši par bruņotu laupītāju, krītošu priekšmetu un paranojas pārņemtu cilvēku upuriem.

Apkopojām dažas no nedienām, kas piemeklējušas spēlmaņus.

Piemēram, 18 gadus vecais Elviss Kamposs Lasvegasā aizturēts pēc tam, kad mēģināja aplaupīt „pokemonu medniekus”. Gala rezultātā izcēlās apšaude, kurā ievainojumus guvis uzbrucējs un upuris.

Pavisam nelāgā situācijā iekūlies kāds Aiovas štata iedzīvotājs, kurš „medībās” bija izgājis nepareizā laikā un nepareizā vietā – rajonā, kurā viņš tvarstījis mošķus, bija notikusi bankas laupīšana un Feits Ekakitijs precīzi atbildis noziedznieka aprakstam. Melnādaino vīrieti ielencis bars bruņotu policistu un vīrietis vēlāk sociālajos tīklos sacījis, ka ir laimīgs, jo pēc incidenta palicis dzīvs.

28 gadus vecais Rejs Rouhans tikmēr stāsta, kā „vecāku sestais prāts” palīdzējis viņam izglābt savu meitu sekundes pirms krītošs stikls piezemējās vietā, kur meitene pirms tam tvarstīja mošķus. Par laimi, meita guvusi vien sīkus ievainojumus.

Vairāki incidenti fiksēti arī Japānā. Kāds vīrs, piemēram, uzbrucis metro stacijā „pokemonu medniecei”, jo domājis, ka viņa slepus vīrieti fotografē. Vīrietis mēģinājis izraut telefonu un pieprasījis sievietei, lai viņa izdzēš uzņemtos attēlus.

Savukārt kādu citu amerikāņu pusaudzi – mošķu ķērāju - notriekusi automašīna. Meitene gan dievojas, ka rūpīgi skatījusies uz ceļa un ievērojusi piesardzību, bet... Tikmēr Misūri štata policija aizturējusi attapīgu laupītāju bariņu, kas spēlīti izmantoja, lai atrastu savus upurus.

Kā zināms, "Pokemon Go" ir jaunākā papildinātās realitātes versija populārajai videospēļu sērijai, kurā fiktīvi radījumi ir ievietoti reālajā dzīvē. Spēle izmanto mobilo tālruņu GPS sistēmu, lai spēlētāji varētu klejot īstajā pasaulē, meklēt "PokeStop" jeb pokemonu pieturvietas, kur var ievākt krājumus, un tālāk doties ķert animētos multeņu monstriņus un trenēties cīņām ar citiem spēlētājiem.

Kasjauns.lv / Foto: AFP /Scanpix/LETA / AP/Scanpix/LETA / Caters