Iespējams, līdz šim labākā Obamas runa jeb Kā verbāli iznīcināt Donaldu Trampu. VIDEO
Pēc Trampa pielīšanas Putinam, murgojumiem par milzīgām sienām un masu deportācijām, Obamas vārdi, cerams, jūs nomierinās.
Pasaulē
2016. gada 29. jūlijs, 18:45

Iespējams, līdz šim labākā Obamas runa jeb Kā verbāli iznīcināt Donaldu Trampu. VIDEO

Jauns.lv

Republikāņu izvirzītais prezidenta kandidāts Donalds Tramps savā muldēšanā aizgājis tik tālu, ka aizbaidījis no savu atbalstītāju loka pat atsevišķus augsta ranga partijas biedrus. Taču līdz šim nevienam viņu nebija izdevies nolikt pie vietas tā, kā to Demokrātu konvencijas tribīnē izdarīja tagadējais ASV prezidents Baraks Obama.

Šī gada Demokrātiskās partijas konvencija no 25. līdz 28.jūlijam norisinājās Filadelfijā, Pensilvānijas štatā (ASV). Četru dienu laikā tribīnē kāpa teju visa partijas elite, izsakot savu atbalstu prezidenta amata kandidātei Hilarijai Klintonei un kritizējot republikāņu virzīto miljardieri Donaldu Trampu.

Ar grandiozu, mākslas filmas cienīgu uzrunu izcēlās ASV pašreizējais vadītājs Baraks Obama. Vienojot amerikāņu tautu un apliecinot cieņu pret sāncenšu partiju, viņš nošķīra Donaldu Trampu kā cinisku, rasistisku un blēdīgu miljardieri, kurš nav pelnījis pārstāvēt republikāņus – konservatīvo partiju, kuras rindās, kā atgādināja Obama, savulaik stājies pats Abrahams Linkolns.

„Domāju, ka droši varam teikt – šīs nav tipiskas vēlēšanas,” ar humoru izteicās Obama. „Mums, demokrātiem, vienmēr ir bijis gana domstarpību ar republikāņiem, taču tas nav nekas slikts – tieši savstarpējā uzskatu konkurence ir tas spēks, kas mūs dzen uz priekšu. Taču tam, ko mēs dzirdam no Trampa, nav nekāda sakara ar republikāņu uzskatiem un viņa teiktais pavisam noteikti neatbilst konservatīvismam. Tas, ko mēs dzirdam, ir dziļi pesimistiska vīzija par valsts nākotni, kurā visi viens otram ir uzgriezuši muguru un noslēgušies no ārpasaules. Tā nav Amerika, kuru es pazīstu. Amerikāņi, neskatoties uz katra piederību kādai partijai, reliģijai vai rasei, zina, ka tieši kopā mēs esam spēcīgi,” pauda valsts prezidents.

Obama uzrunā tautu Demokrātiskās partijas konvencijā:

Obama vērsās arī pie ASV sabiedrotajiem, tostarp Baltijas un citām NATO dalībvalstīm, kurām Tramps apsolījis „izrakstīt  rēķinu” par aizsardzību. „Tiem mūsu draugiem, kuri stājās plecu pie pleca ar amerikāņiem pēc 11.septembra teroraktiem, viņš tagad vēlas prasīt samaksu par palīdzību?” sašutumā jautāja Obama. „Amerika apzinās savas saistības un turēs savus solījumus,” skaļi sauca Obama.

Obama apgalvo, ka ASV nepametīs Baltijas valstis grūtā brīdī: Kasjauns.lv/Foto/Video: Ekrānuzņēmums no video, Youtube, LETA/AFP