Par mata tiesu: lidmašīnas pasažieri Dubaijā ielūkojās acīs nāvei. VIDEO. FOTO
Pasažieri esot domājuši, ka klāt ir viņu pēdējā stundiņa.
Pasaulē
2016. gada 3. augusts, 17:49

Par mata tiesu: lidmašīnas pasažieri Dubaijā ielūkojās acīs nāvei. VIDEO. FOTO

Jauns.lv

Pēc incidenta Dubaijas lidostā internetu arvien vairāk pārpludina aculiecinieku video un fotogrāfijas no notikuma vietas. Tāpat ir nākušas klajā vairākas notikušā detaļas.

Britu portāls "Mail Online" ziņo, ka aviokompānijas "Emirates" lidmašīnā, kas no Indijas lidojusi uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), atradušies arī 24 briti un seši amerikāņi. Kopā lidmašīnā atradās gandrīz 300 cilvēki, kuriem par mata tiesu izdevās paglābties no nelaimes.

Kādā no tīmeklī publicētajiem video redzams, kā pasažieri skrien prom no lidmašīnas, kuru ieskauj melns un biezs dūmu mākonis. Pasažieri evakuējušies vien dažas minūtes pirms lidmašīnā notika eksplozija.

Tapis zināms, ka pilots šausmu pārņemtajiem pasažieriem paziņojis, ka gaisa kuģim ir problēma ar šasiju. Aculiecinieki stāstījuši, ka dūmi bijuši redzami vēl pirms lidmašīna skārusi zemi. Savukārt kāds eksperts uzsvēris, ka ekstrēmais 50 grādu karstums varēja būt viens no avārijas iemesliem.

Video, kas parādījušies internetā, redzams arī mirklis, kad lidmašīnā notiek eksplozija, ar kuras spēku visapkārt tiek izmētāti gaisa kuģa korpusa fragmenti.

Brīnumainā kārtā, visi pasažieri un 18 apkalpes locekļi paguva evakuēties no lidmašīnas, izmantojot avārijas izejas. Pasažieri pameta gaisa kuģi vien dažas minūtes pirms sprādziena.

Izskan arī, ka pilots pasažieriem par notikušo paziņoja dažas minūtes pirms nosēšanās. Apkalpes locekļi tikmēr atvēra visas avārijas izejas.

Pasažieri medijiem atklājuši: "Pēkšņi lidmašīnas salonu piepildīja dūmi. Nekādu paziņojumu nebija. Avārijas izejas durvis tika atrautas vaļā. Daudziem no mums tagad ir elpceļu problēmas, ko izraisīja sadūmojums."

Vēl kāds pasažieris, kurš ceļoja kopā ar savām trim meitām un sievu, norādījis: "Mēs bijām tuvu katastrofai. Dievs ir varens. Viņš izglāba manu ģimeni un mēs esam pateicīgi, ka esam dzīvi. Ko vēl vairāk mēs varētu vēlēties?"

"Es sēdēju priekšā pie loga, kur pamanīju, ka dzinēju ir pārņēmušas liesmas, kas pārmetās uz salonu. Vēl pēc piecām minūtēm tika atvērtas avārijas durvis," sacīja kāds cits pasažieris, kurš uz jautājumu, vai domāja, ka mirs, sacīja: "Jā, jā, jā!"

Pēc notikušā Dubaijas lidostas terminālī tika apturēti visi ienākošie un izejošie lidojumi, ļaujot glābšanas dienestiem darboties notikuma vietā.

Zināms, ka daudzi pasažieri pēc incidenta ir šoka stāvoklī, tiesa, hospitalizācija bija nepieciešama tikai vienam cilvēkam - apkalpes loceklim.

"Emirates" ir lielākā aviokompānija Tuvajos Austrumos.

Kasjauns.lv/ Foto: Reuters/Scanpix/LETA, EPA/LETA Brendan O'Neal, Krishna Bhagavathula/Twitter