Nofilmēta pagalam dīvaina pasažieru rīcība, evakuējoties no degošās lidmašīnas Dubaijā. VIDEO
Tā ir vienkārši juceklīga rīcība panikas laikā vai cilvēkiem viņu mantas ir dārgākas par dzīvību?
Pasaulē
2016. gada 4. augusts, 14:32

Nofilmēta pagalam dīvaina pasažieru rīcība, evakuējoties no degošās lidmašīnas Dubaijā. VIDEO

Jauns.lv

Pēc incidenta lidostā Dubaijā, kur trešdien nolaišanās laikā avarējusi un eksplodējusi lidmašīna, tīmeklī parādījies video arī no lidmašīnas salona - tajā redzams, kā panikas pārņemtie cilvēki nezina, kā rīkoties, kamēr daži dīvainā kārtā cenšas saglābt savas rokas bagāžas nodalījumā atstātās mantas.

Kā var noprast no video redzamās cilvēku rīcības, kur desmitiem pasažieru redzami, kavējot laiku, cenšoties saglābt savas somas, pasažieri īsti tobrīd neaptvēra situācijas nopietnību, lai gan lidmašīnas salonu jau bija piepildījuši dūmi.

Video dzirdams, ka bērni raud un pārbiedētie pasažieri kliedz, vienlaikus cenšoties tikt līdz lidmašīnas avārijas izejai.

Tikmēr ir dzirdams, kā apkalpes locekļi kliedz un mudina pasažierus atstāt savas somas lidmašīnā. "Leciet un šļūciet," kliedz stjuarti, aicinot cilvēkus evakuēties no lidmašīnas pa avārijas izeju.

Kad pasažieri ierauga liesmas gaisa kuģa ārpusē, panika kļūst vēl lielāka.

Pagaidām joprojām nav zināms, kas izraisīja avāriju, taču viena no izskanējušajām versijām liecina, ka lidmašīna veikusi nosēšanos "uz vēdera" pēc tam, kad tika konstatētas problēmas ar šasiju.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka vakar lidostā Dubaijā avārijas nosēšanos piedzīvojusi aviokompānijas "Emirates" lidmašīna ar teju 300 cilvēkiem uz klāja. Pasažieri veiksmīgi evakuējās un vien dažas minūtes pēc tā lidmašīnā notika sprādziens. Pēc incidenta lidostā tika apturēti ienākošie un izejošie reisi, kamēr glābēji cīnījās ar nelaimes radītajām sekām.

Lidmašīna Apvienotajos Arābu Emirātos ieradās no Indijas.

Kasjauns.lv/ Foto: Reuters/Scanpix/LETA, EPA/LETA, Youtube

Tēmas