Nemiernieku alianse uzsāk operāciju Alepo ieņemšanai
"Mēs nepastāsimies, līdz mēs nebūsim pacēluši iekarošanas karogu virs Alepo citadeles," paziņoja alianse.
Pasaulē
2016. gada 8. augusts, 07:32

Nemiernieku alianse uzsāk operāciju Alepo ieņemšanai

Jauns.lv

Sīrijas nemiernieku alianse svētdien paziņoja, ka uzsāk operāciju, lai valdības karaspēkam atkarotu visu Alepo pilsētu.

Dienu iepriekš bruņotā opozīcija apgalvoja, ka tai ir izdevies pārraut aplenkumu, ko valdības spēki bija izveidojuši ap nemiernieku kontrolētajiem Alepo austrumu rajoniem.

Sīrijas valdības mediji nemiernieku apgalvojumus par blokādes pārraušanu noliedz.

"Iekarošanas armija" - mēreno nemiernieku, islāmistu un džihādistu koalīcija, kurā ietilpst arī ANO par teroristu organizāciju atzītais grupējums "Al Nusra" - paziņoja, ka tā "šai nākamajai kaujai ir dubultojusi karotāju skaitu".

"Mēs izziņojam jaunu fāzi, lai atbrīvotu Alepo", pēc nedēļu ilgušajām cīņām paziņoja alianse. "Mēs nepastāsimies, līdz mēs nebūsim pacēluši iekarošanas karogu virs Alepo citadeles."

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 280 000 cilvēku.

Sīrijā 27.februārī stājās spēkā pamiers, tomēr tas neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi par teroristu organizācijām, tādiem kā "Islāma valsts" un "Al Nusra".


LETA / Foto: AFP/Scanpix/LETA