Milvoku policija nogalina bruņotu melnādainu vīrieti; protesti pāraug vardarbībā. FOTO
Reaģējot uz notikušo, naktī uz svētdienu Milvokos sākās protesti, kas pārauga vardarbībā. Kārtības uzturēšanai piesaistīta ASV Nacionālā gvarde.
Pasaulē
2016. gada 15. augusts, 11:49

Milvoku policija nogalina bruņotu melnādainu vīrieti; protesti pāraug vardarbībā. FOTO

Jauns.lv

ASV Viskonsinas štata gubernators svētdien lūdzis Nacionālās gvardes palīdzību, lai uzturētu kārtību Milvokos, kur melnādaina aizdomās turētā nošaušana policijas pakaļdzīšanās laikā izraisījusi protestus un nekārtības.

23 gadus vecais Silvils Smits tika nošauts sestdien policijas pakaļdzīšanās laikā. Viņš bijis bruņots un nav paklausījis policista pavēlei nomest ieroci.

Reaģējot uz notikušo, naktī uz svētdienu Milvokos sākās protesti, kas pārauga vardarbībā. Tika aizdedzinātas vairākas automašīnas un ēkas, tostarp benzīntanks. Izskanējuši arī vairāki šāvieni.

Policija aizturējusi 17 personas, un četri likumsargi guvuši traumas. Mediji vēstīja, ka vienam policistam iemests ar ķieģeli pa galvu.

Protesti turpinājušies arī naktī uz pirmdienu. Mediji vēsta, ka viens cilvēks ir sašauts, bet pagaidām nav zināms, vai cietušais ir policists, protestētājs vai vienkāršs garāmgājējs.

Policijas vardarbība pret melnādainajiem aizdomās turētajiem pēdējos divos gados izraisījusi protestus un nekārtības daudzviet ASV, pamudinot visas valsts mērogā sākt diskusijas par policijas darbību.

 

Milvoku policija skaidroja, ka Smits jau iepriekš ticis aizturēts par dažādiem likumpārkāpumiem, bet neatklāja, kas tieši pamudinājis policistus šoreiz apstādināt automašīnu, kurā atradās Smits. Milvoki policijas priekšnieks vien norādīja, ka Smits izturējies aizdomīgi.

Lai uzturētu pilsētā kārtību, Viskonsinas gubernators Skots Volkers svētdien lūdza Nacionālo gvardi palīdzēt policijai, ja situācija pasliktinātos.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA, Reuters/Scanpix/LETA, EPA/LETA

Tēmas