Tramps sola saglabāt savu stingro nostāju imigrācijas jautājumā
Tramps: "Mums ir jābūt ļoti, ļoti stingriem, kad cilvēki ierodas nelegāli. Ir ļoti daudz cilvēku, kas vēlas ieceļot, izmantojot legālo procesu, un tas nebūtu godīgi pret viņiem."
Pasaulē
2016. gada 22. augusts, 22:13

Tramps sola saglabāt savu stingro nostāju imigrācijas jautājumā

Jauns.lv

ASV Republikāņu partijas Baltā nama kandidāts Donalds Tramps pirmdien solīja, ka nemainīs savu stingro nostāju pret nelegālo imigrāciju, šādi reaģējot uz nedēļas nogalē izskanējušajiem jautājumiem par iespējamo politikas maiņu.

"Nav tā, ka es strauji mainītu domas. Mēs gribam nākt klajā ar tiešām godīgu, bet stingru atbildi. Bet mēs gribam, lai būtu taisnīgi," Tramps sacīja telekanālam "Fox News".

Republikāņu kandidāts sestdien tikās ar Ņujorkas latīņamerikāņu kopienas līderiem, un raidorganizācija "Univision" pēc sanāksmes ziņoja, ka Tramps šonedēļ prezentēs plānu par vairāku miljonu nelegālo imigrantu legalizēšanu.

Ja tas tiešām tā notiktu, tā būtu krasa kursa maiņa no solījumiem deportēt 11 miljonus nelegālo imigrantu un būvēt sienu uz robežas ar Meksiku, lai ASV pasargātu no tālākas nelegālo imigrantu ieplūšanas.

Tomēr "Fox News" Tramps sacīja, ka imigrācijas politikai ir jābūt "ļoti stingrai" pret tiem, kas valstī ieceļo bez vajadzīgajām atļaujām.

"Mums ir jābūt ļoti, ļoti stingriem, kad cilvēki ierodas nelegāli," viņš sacīja. "Ir ļoti daudz cilvēku, kas vēlas ieceļot, izmantojot legālo procesu, un tas nebūtu godīgi pret viņiem."

Demokrāte Hilarija Klintone apsteidz Trampu par astoņiem procentpunktiem, liecina ziņu aģentūras "Reuters" un pētījumu centra "Ipsos" aptaujas dati, kas tika izplatīti piektdien. Par Klintoni gatavi balsot 42% amerikāņu, bet Trampu - 34%.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix/LETA