Šausmas un izmisums Itālijā: milzīgi postījumi, drupas un strauji augošs mirušo skaits. FOTO
Upuru skaits strauji aug.
Pasaulē
2016. gada 24. augusts, 13:19

Šausmas un izmisums Itālijā: milzīgi postījumi, drupas un strauji augošs mirušo skaits. FOTO

Jauns.lv

Vismaz 73 cilvēki miruši un 150 pazuduši, liecina jaunākā amatpersonu sniegtā informācija par situāciju Itālijā. 

BBC ziņo, ka Peskara del Tronto ciemats ir nolīdzināts līdz ar zemi un šobrīd pastāv bažas, ka upuru skaits tikai pieaugs. 

Amatričes pilsētas mērs pastāstījis, ka ceļi uz un no pilsētas ir sagrauti un zem drupām joprojām atrodas cilvēki. Tikmēr kāds aculiecinieks BBC pastāstīja, ka pilsētā darbojas glābēji ar suņiem, kuri gruvešos meklē izdzīvojušos. 

Vietējais fotogrāfs, kas strādā zemestrīces skartajos rajonos, pastāstījis, ka glābēji ar kailām rokām rok gruvešus, lai izceltu četru cilvēku ģimeni no sabrukušās mājas. 

Seklās zemestrīces epicentrs bija 10 kilometrus uz dienvidaustrumiem no viduslaiku pilsētas Norčas, kura atrodas Perudžas provincē Umbrijas reģiona dienvidaustrumos.

Kā vēsta ASV Ģeoloģiskais dienests, zemestrīce notika plkst.3.36 (plkst.4.36 pēc Latvijas laika) un tai sekoja vairāki pēcgrūdieni. Tā bija jūtama arī Romā, kas ir apmēram 170 kilometru attālumā no zemestrīces epicentra, un visā Itālijas centrālajā daļā.

Par postījumiem vēsta arī Itālijas Civilās aizsardzības pārvalde, norādot, ka starp stiprāk cietušajām pilsētām ir arī Akumoli, Posta un Arkuata del Tronto.

"Situācija ir dramatiska. Ir daudz bojāgājušo. Šobrīd nevaru nosaukt skaitu, jo glābšanas darbi turpinās un tie ir ļoti, ļoti smagi," aģentūrai AFP izteicās Amatričes mērs.

2009.gadā Abrucu reģionā Itālijas vidienē 6,3 magnitūdu zemestrīce prasīja vairāk nekā 300 cilvēku dzīvības. Tā bija jūtama arī Romā.

"Ja atrodies Itālijas vidienē un nepieciešama konsulārā palīdzība, zvani uz ĀM diennakts tālruni ārkārtas situācijām +371 26337711," teikts ĀM paziņojumā, "ja nepieciešama palīdzība, ar Konsulāro departamentu var sazināties, arī rakstot uz e-pastu palidziba@mfa.gov.lv."

Ja esi Itālijā un vēlies padalīties pārdzīvotajā, raksti mums uz

kasjauns@kasjauns.lv

 

Kasjauns.lv/BNS/Foto: AP, AFP, EPA, Reuters/LETA/Scanpix

Tēmas