Pasaulē
2016. gada 24. augusts, 15:45

Kā pēc kara: pēc stihijas Itālijā paveras dramatisks skats. FOTO

Jauns.lv

Attēlos, kas uzņemti trešdien pēc postošās zemestrīces Itālijā, Amatričes pilsētā paveras dramatiska aina - izpostīta ir teju visa pilsēta. 

Šobrīd zināms, ka stihijā dzīvību zaudējuši vismaz 38 cilvēki un 150 ir pazuduši. 

Kā vēsta ASV Ģeoloģiskais dienests, zemestrīce notika plkst.3.36 (plkst.4.36 pēc Latvijas laika) un tai sekoja vairāki pēcgrūdieni. Tā bija jūtama arī Romā, kas ir apmēram 170 kilometru attālumā no zemestrīces epicentra, un visā Itālijas centrālajā daļā.

Par postījumiem vēsta arī Itālijas Civilās aizsardzības pārvalde, norādot, ka starp stiprāk cietušajām pilsētām ir arī Akumoli, Posta un Arkuata del Tronto.

"Situācija ir dramatiska. Ir daudz bojāgājušo. Šobrīd nevaru nosaukt skaitu, jo glābšanas darbi turpinās un tie ir ļoti, ļoti smagi," aģentūrai AFP izteicās Amatričes mērs.

2009.gadā Abrucu reģionā Itālijas vidienē 6,3 magnitūdu zemestrīce prasīja vairāk nekā 300 cilvēku dzīvības. Tā bija jūtama arī Romā.

"Ja atrodies Itālijas vidienē un nepieciešama konsulārā palīdzība, zvani uz ĀM diennakts tālruni ārkārtas situācijām +371 26337711," teikts ĀM paziņojumā, "ja nepieciešama palīdzība, ar Konsulāro departamentu var sazināties, arī rakstot uz e-pastu palidziba@mfa.gov.lv." 


Kasjauns.lv/Foto: AP, AFP, EPA, Reuters/LETA/Scanpix

Tēmas