Pasaules apceļotāja Mia mirst traģiskā nāvē; slepkava - iespējams, radikalizējies francūzis
Meitenes ģimene un draugi ir satriekti par notikušo.
Pasaulē
2016. gada 24. augusts, 19:50

Pasaules apceļotāja Mia mirst traģiskā nāvē; slepkava - iespējams, radikalizējies francūzis

Jauns.lv

Austrāliju šokējusi traģēdija jauniešu ceļotāju hostelī Kvīnslendā - kāds francūzis, iespējams, izkliedzot arābu saukli "Allahu Akbar", noslepkavojis 21 gadu veco Lielbritānijas pilsoni Miu Elifu-Čangu. 

"The Guardian" ziņo, ka Čanga uzbrukumā zaudējusi dzīvību, bet vēl kāds Lielbritānijas pilsonis ir kritiskā stāvoklī. Uzbrukums noticis 30 cilvēku acu priekšā. 

29 gadus vecais aizdomās turētais esot vairākkārt atkārtojis frāzi arābu valodā, kas tulkojumā nozīmē "Dievs ir visuvarens". 

Policijas pārstāvis Stīvs Golčevskis pastāstījis, ka policija šobrīd cenšas noskaidrot uzbrukuma iemeslus. Netiek izslēgta psihisku saslimšanu vai narkotiku lietošanas versijas, kā arī iespēja, ka vīrietis varētu būt radikalizējies. "Tas nav saistīts ar rasi vai reliģiju, bet gan ar kriminālu uzvedību," norāda policijā. 

Mediji tikmēr vēstī, ka bojāgājusī Mia tikko bija sākusi strādāt fermā Kvīnslendā savas pasaules apceļošanas tūres ietvaros. 

Meitene jau gadu bija ceļojusi pa pasauli un nupat ieradās Austrālijā, lai trīs mēnešus pastrādātu fermā. Viņa bija apceļojusi Maroku, Indonēziju, Vjetnamu, Turciju un Indiju. 

Kasjauns.lv/Foto: Vida Press