Turcijas uzbrukumos Sīrijā nogalināti 35 mierīgie iedzīvotāji
Turcijas armija pie Sīrijas robežas.
Pasaulē
2016. gada 28. augusts, 21:17

Turcijas uzbrukumos Sīrijā nogalināti 35 mierīgie iedzīvotāji

Jauns.lv

Turcijas bruņoto spēku artilērijas apšaudēs un uzlidojumos Sīrijā gājuši bojā vismaz 35 mierīgie iedzīvotāji, svētdien paziņoja Londonā bāzētā aktīvistu organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

"Turcijas artilērijas ugunī un gaisa triecienos svētdienas rītā gājuši bojā vismaz 20 civiliedzīvotāji un vēl 50 ievainoti," pavēstīja organizācijas vadītājs Rami Abdelrahmans.

Civiliedzīvotāji gājuši bojā Džebelkusas ciemā uz dienvidiem no Džerābulusas pilsētas, no kuras Turcijas armijas atbalstītie sīriešu grupējumi iepriekš padzina teroristu grupējumu "Islāma valsts".

Uzbrukumā šim ciema nogalināti arī četri vietējie kurdu atbalstīti kaujinieki.

Observatorija arī pavēstīja, ka vēl 15 mierīgie iedzīvotāji gājuši bojā un 25 ievainoti Turcijas uzlidojumos Amarnehas pilsētā uz dienvidiem no Džerābulusas.

Uz dienvidiem no Džerābulusas sestdien izcēlās kaujas starp Turcijas spēkiem un kurdu kaujiniekiem.

Turcijas valsts kontrolētā ziņu aģentūra "Anadolu" vēstīja, ka sestdien operācijas laikā Sīrijā krita viens Turcijas karavīrs, bet vēl trīs guvuši ievainojumus. Šie zaudējumi esot ciesti kurdu kaujinieku raķešu uzbrukumos.

 

Jau vēstīts, ka Turcijas bruņotie spēki trešdien sāka militāru operāciju Sīrijā. Ankara paziņojusi, ka operācija domāta cīņai pret "Islāma valsti", bet solījusi arī cīnīties pret kurdu lielāko politisko organizāciju Demokrātiskās savienības partiju (PYD) un tās militāro spārnu Tautas aizsardzības vienībām (YPG).

Turcija šīs Sīrijas kurdu organizācijas uzskata par teroristu grupējumiem, kuriem neesot nekāda sakara ar Sīrijas vai kurdu tautām.

YPG ir ASV galvenais sabiedrotais cīņā pret "Islāma valsti" Sīrijā, tomēr Ankara brīdinājusi, ka šāda sabiedroto izraudzīšanās esot bīstama kļūda.

LETA/Foto: AP/Scanpix/LETA