Vācieši lepni: traģēdiju mocītajai gorillai Širai piedzimis bēbītis. VIDEO
Pasaulē
2016. gada 22. septembris, 16:28

Vācieši lepni: traģēdiju mocītajai gorillai Širai piedzimis bēbītis. VIDEO

Jauns.lv

Frankfurtes zooloģiskais dārzs šonedēļ iepazīstināja pasauli ar savu jauno prieku un acuraugu - 11 gadus vecajai gorillas mātītei Širai piedzimis mazulis.

"Kad piedzimst gorilla, tas vienmēr ir īpašs notikums. Mēs esam ļoti laimīgi - kopēji, darbinieki un, protams, es. Katra jauna pērtiķveidīgā nākšana pasaulē ir liela veiksme," sacīja Zooloģiskā dārza direktors Manfrēds Nīkišs.

Izrādās, arī Širai šis brīdis ir ļoti īpašs, jo 2015.gadā gorilla pazaudēja savu nedēļu veco meitiņu. Toreiz internetu pārpludināja sirdi plosoši kadri, kur Šira atsakās palaist vaļā savas atvasītes nedzīvo ķermeni. Šī nebija vienīgā traģēdija Širas dzīves laikā - arī iepriekš viņa ir zaudējusi mazuļus.

Nīkišs par jaundzimušo gorillu sacīja, ka mazulis izskatās liels un pietiekami stiprs, tāpēc darbiniekiem ir pārliecība, ka šoreiz viss noritēs labi. Pagaidām gan nav zināms, kāds ir Širas bēbīša dzimums.

Pērtiķveidīgo audzēšana un pavairošana nebrīvē ir ļoti izaicinošs darbs, taču tas ir ļoti nozīmīgs apdraudēto sugu saglabāšanā, sacīja Nīkišs.

Kasjauns.lv/Video: Reuters