Šausmu atbalss: Itālijas vidieni šonakt skārušas vairākas zemestrīces. FOTO
Pēc postošās zemestrīces Amatrīčes pilsēta tika burtiski noslaucīta no zemes virsas.
Pasaulē
2016. gada 23. septembris, 13:36

Šausmu atbalss: Itālijas vidieni šonakt skārušas vairākas zemestrīces. FOTO

Jauns.lv

Ceturtdienas vakarā Itālijas centrālo daļu, kas atgūstas no katastrofālās zemestrīces, atkal skāruši pazemes grūdieni. Šoreiz 3,8 magnitūdu stipri, vēstī Itālijas plašsaziņas līdzekļi. 

Grūdieni bija jūtami ap desmitiem ceturtdienas vakarā. Par laimi, nekādi jauni postījumi nav nodarīti. Īsi pēc pirmās zemestrīces fiksētas vēl dažas, tiesa, mazliet vājākas. Kopumā ar 30 minūšu intervālu Itālijas vidienē fiksēti seši pazemes grūdieni. 

Tāpat pirms dažām dienām naktī fiksēta 4,1 magnitūdu zemestrīce, kas pamatīgi pārbiedējusi vietējos iedzīvotājus, kuriem vēl svaigā atmiņā ir dabas postažas nodarītās šausmas cilvēkiem un īpašumiem. 

6,2 magnitūdu zemestrīce Itālijā notika augusta beigās plkst.3.36 (plkst.4.36 pēc Latvijas laika). Tā bija jūtama arī Romā, kas ir apmēram 170 kilometru attālumā no zemestrīces epicentra, un visā Itālijas centrālajā daļā.

Kopumā traģēdijā dzīvību zaudēja aptuveni 300 cilvēku. Starp bojā gājušajiem bija vismaz astoņi ārvalstnieki – precēts britu pāris un viņu 14 gadus vecais dēls, divi Rumānijas pilsoņi, kas dzīvoja Itālijā, un pa vienam Kanādas, Salvadoras un Spānijas pilsonim. 

Kasjauns.lv/Foto: AP, AFP, Reuters/LETA/Scanpix