Pasaulē
2012. gada 10. septembris, 16:01

Rakstnieks Ričards Bahs pēc lidmašīnas avārijas sācis runāt

Jauns.lv

Grāmatas "Jonathan Livingston Seagull" ("Kaija vārdā Džonatans Livingstons") autors Ričards Bahs pēc lidmašīnas avārijas sācis runāt un pamazām atveseļojas.

Kā ziņots, rakstnieks avarēja 31.jūlija pēcpusdienā, ar savu vienmotora lidmašīnu "Easton Gilbert Searey" nolaižoties Sanhuana salu lidlaukā.

Tuvojoties lidlaukam, 76 gadus vecā Baha vadītā lidmašīna aizķēra elektrības līniju. Avārijā apgāzti divi elektrības stabi, bet Baha lidmašīna apgāzusies otrādi, rakstniekam paliekot karājoties vrakā ar galvu uz leju. Viņš avārijā guvis galvas traumu, atslēgas kaula lūzumu un caurdurtu plaušu.

Rakstnieka dēls Džeimss Bahs pastāstīja ziņu aģentūrai AP, ka tēvs joprojām esot "apstulbis". "Esmu sapratis, ka būšana pie samaņas nebūt nav viss," viņš teica. "Kaut arī viņš var pateikt dažus vārdus un atbildēt uz vienkāršām komandām, tomēr šķiet, ka viņš nesaprot, kāpēc atrodas slimnīcā. Viņš jebkurā brīdī varētu atkal nākt pie skaidras apziņas."

Neilgi pēc avārijas ģimenes locekļi nosprieda, ka Bahs spēj domāt skaidri, taču kļūdījās. Ārsti uzskata, ka rakstnieka stāvoklis joprojām vērtējams kā smags.

Bahs ir kaismīgs aviators, kas bieži atspoguļojas viņa darbos.

Viņa pazīstamākais darbs ir 1970.gadā iznākusī fabula "Kaija vārdā Džonatans Livingstons" par kaiju, kas pamet savu baru, lai uzdrīkstētos lidot augstāk par pārējiem.

LETA