Tokija drupās, lidmašīnas jūrā, sagruvušas mājas...japāņi ar apokaliptiskiem skatiem gatavo ļaudis sliktākajam. VIDEO
Pasaulē
2016. gada 29. septembris, 17:16

Tokija drupās, lidmašīnas jūrā, sagruvušas mājas...japāņi ar apokaliptiskiem skatiem gatavo ļaudis sliktākajam. VIDEO

Jauns.lv

Amatpersonas Japānā, kas atbildīgas par rīcību dabas katastrofas laikā, izplatījušas, maigi izsakoties, biedējošu zemestrīces simulācijas video, tādā veidā cenšoties paaugstināt cilvēku gatavību stihijām.

Video atainoti lielas zemestrīces nodarītie postījumi valstī. Zinātnieki jau ir brīdinājuši, ka tāda var notikt jebkurā laikā.

Ar tehnoloģiju palīdzību japāņi ir izveidojuši ļoti reālistisku video, kurā atainots, kādi postījumi notiek 7,3 magnitūdu stiprā zemestrīcē - apokaliptiskajos skatos redzams, ka Tokija pārvēršas gruvešos.

Izrādās, ka video mērķis ir veicināt cilvēku gatavību sliktākajam un iemācīt dažādus izdzīvošanas paņēmienus.

Kā labi zināms, zemestrīces Japānā nav nekas neierasts, jo valsts atrodas vienā no pasaulē seismiski aktīvākajiem reģioniem. Aplēses liecina, ka aptuveni 20% visu pasaules zemestrīču, kas stiprākas par sešām magnitūdām, notiek tieši tur.

2011.gada martā Japānu satricināja īpaši traģiska dabas stihija - vairāk nekā 9 magnitūdu stiprās zemestrīces rezultātā radās milzu cunami, kas radīja postījumus Fukušimas atomelektrostacijā un laupīja aptuveni 16 000 cilvēku dzīvības.

Kasjauns.lv/Video: Reuters

Tēmas