ASV pasts jau 100 gadu atbild uz vēstulēm Ziemassvētku vecītim
"Sešgadīgi un astoņgadīgi bērni prasa nevis videospēles, bet gan ziemas mēteļus un ēdienu, ko parasti mazi bērni nelūdz Ziemassvētku vecītim."
Pasaulē
2012. gada 25. decembris, 10:20

ASV pasts jau 100 gadu atbild uz vēstulēm Ziemassvētku vecītim

Jauns.lv

Jau simt gadus ASV pasts "Letters to Santa" programmas ietvaros izlasa bērnu sūtītās vēstules Ziemassvētku vecītim un palīdz tiem, kuriem tas nepieciešams visvairāk. Katru gadu pasta darbinieki izšķiro simtiem tūkstošus vēstuļu, kas adresētas "Santaklausam, Ziemeļpolā, Aļaskā". Pēc tam vēstules tiek nodotas programmā iesaistītajām labdarības organizācijām, uzņēmumiem, skolām un privātpersonām, kas piepilda trūkumā augošu bērnu lūgumus.

Pagājušonedēļ Čikāgas nodaļa bija saņēmusi jau 18 tūkstošus tādu vēstuļu, un katru dienu pienāca vēl citas, apstiprināja komunikācijas direktore un "galvenais rūķis" Robina Andersone. Viņa prognozē, ka atbildētas tiks aptuveni 2500 no tām.

Lielākā programma ASV ir Ņujorkas "Operation Santa", kas katru gadu saņem ap pusmiljonu vēstuļu.

Šogad biežāk prasītas pirmās nepieciešamības preces, kā arī vairāk rakstījuši pieaugušie, lūdzot darbu, lai varētu sagādāt visu nepieciešamo saviem bērniem, norādīja Čikāgas pasta darbinieki.

"Sešgadīgi un astoņgadīgi bērni prasa nevis videospēles, bet gan ziemas mēteļus un ēdienu, ko parasti mazi bērni nelūdz Ziemassvētku vecītim," sacīja 26 gadus vecā Kellija Fernandesa, kas ar kolēģi Debiju Šmitu jau trīs gadus atbild uz bērnu vēstulēm.

Katram, kurš vēlas iejusties Ziemassvētku vecīša ādā, jāaizpilda pieteikums un jāuzrāda personību apliecinošs dokuments. Dāvana jānogādā pastā līdz 22.decembrim.

Lai pasargātu dāvanu saņēmēju privātumu, to pilnās adreses zina tikai pasta nodaļa, no kurām tās nosūtītas.

Šmita un Fernandesa sacīja, ka pirms vēstuļu lasīšanas vienmēr nodrošinoties ar kabatlakatiņiem, jo lūgumi esot ļoti aizkustinoši. Turklāt vēstules Ziemassvētku vecītim raksta ne tikai bērni, bet arī vecvecāki un vientuļie vecāki.

Šmita piebilda, ka viņa un kolēģi dāvanām pievienojot ar roku rakstītas vēstules, ko paraksta kā Santaklauss. "Visam jābūt Santaklausa dāvinātam," viņa teica. "Bērni vēl ir tik mazi un joprojām viņam tic."

LETA, Foto: Shutterstock