foto: Publicitātes foto
"Deviņvīri" meklē džentlmeņa komplektu ziemīgām nodarbēm
2022. gada 19. marts, 08:46

"Deviņvīri" meklē džentlmeņa komplektu ziemīgām nodarbēm

Sandris Metuzāls

9vīri

Aldis Miesnieks

9vīri

Desmit lietas, kas noderēs tiem džentlmeņiem, kuri iecienījuši garas pastaigas aukstā laikā.

Universālais zaldāts

foto: Publicitātes foto

Šis firmas Stanley viena litra tilpuma termoss patiesi ir kā Žana Kloda van Dammes un Dolfa Lundgrēna sakausējums. Diennakti savās miesās tas uzturēs gan karstu, gan vēsu pildījumu, bet ražotāji apzvēr, ka kokteiļfanus ar ledu tas varēs nodrošināt pat piecas diennaktis.

Noderēs: tiem, kas ceļā.

Cena: 46,95 EUR

Tumsas bieds

foto: Publicitātes foto

Iepazīstieties – lukturis Varta Night Cutter F30R. Tehniskie parametri: spožums – 700 lūmenu, gaismas stara attālums – līdz 300 metriem, akumulators darbojas veselu diennakti. Komplektā ir arī mikrolādētājs ar USB vadu – tātad šo lukturi varēsiet pabarot arī no klēpjdatora.

Noderēs: visiem, kuriem nākas orientēties tumsā.

Cena: 52,95 EUR

Rembo atceroties

foto: Publicitātes foto

Jūs taču esat redzējuši kaut vienu filmu par superkareivi Rembo? Šis firmas Richmann 31 centimetru garais tutenis varbūt nav autentisks Rembo instruments, bet visumā  diezgan līdzīgs darbarīks  – ar to var griezt, cirst un pat zāģēt.

Noderēs: Visiem robinsoniem.

Cena: 29,95 EUR

Gaismas signāls

foto: Publicitātes foto

Ja gadās tumsā apmaldīties, nonākt ķibelē uz ceļa vai kādā citā situācijā, kad nepieciešams pievērst cilvēku uzmanību, lieti noderēs šāda gaismas nūjiņa ChemLight – protams, ja laikus būsi to iebāzis kabatā vai ielicis somā. To palaužot, notiek ķīmiska reakcija, kuras rezultātā nūjiņa sāk spīdēt un kļūst tumsā jau pa gabalu labi saskatāma. Grāmatu tās gaismā lasīt nevarēsi, toties kā signāllampiņa tā darbosies veselu diennakti.

foto: Publicitātes foto

Noderēs: pazudušajiem.

Cena: 2 EUR

Gredzenu pavēlnieks

foto: Publicitātes foto

Mūžīgu dzīvošanu šis gredzens tā valkātājam gluži negarantē, taču veselību un pašsajūtu gan var uzlabot, jo tajā iestrādātās elektroniskās smadzenes analizē cilvēka miega kvalitāti, mēra asinsspiedienu, pulsu un skābekļa līmeni asinīs. Visu informāciju pēc tam var nolasīt viedtālrunī. No titāna darināto gudro gredzenu nepieciešams uzlādēt reizi 4–7 dienās, un tad būsi lietas kursā par savu veselības stāvokli.

Noderēs: veselīga dzīvesveida faniem.

Cena: 314 EUR

Bēra pulkstenis

foto: Publicitātes foto

Var jau teikt, ka mūsdienās rokaspulksteni aizstāj mobilais telefons, taču tam daudzdienu pārgājienā var izlādēties baterija, nerunājot nemaz par to, ka aukstā laikā ik pa brīdim ķeksēt tālruni laukā no kabatas nav ērti. Tādēļ te būs alternatīva – Luminox īpaši izturīgs pulkstenis karbona korpusā, ko par labu atzinis un savu vārdu tā reklamēšanai atļāvis izmantot izdzīvošanas speciālists īpaši skarbā vidē Bērs Grilss. Laikrādim ir gan labi saskatāma izgaismota ciparnīca, gan iebūvēts kompass, gan trieciendrošs un mitrumdrošs korpuss.

Cena: 512 EUR

Noderēs: lai mežā uzzinātu, vai nav jau sākusies Panorāma.

Sērkociņu kārbiņa

foto: Publicitātes foto

Lietiņa, kas noderēs eksotisku pārgājienu cienītājiem – absolūti hermētisks futrālis sērkociņu glabāšanai Exotac. Pats varbūt būsi ielūzis ledū un caurcaurēm slapjš, taču sērkociņi vienmēr paliks sausi, radot iespēju ātri iekurt ugunskuru un izžāvēties.

Cena: 40 EUR

Noderēs: pēc uguns alkstošajiem.

Roku sildītājs

foto: Publicitātes foto

Ierīce, kurā apvienotas trīs noderīgas lietas: ārējais akumulators, kas ļauj uzlādēt telefonu, roku sildītājs un kabatas lukturītis. Par akumulatoru viss tā kā būtu skaidrs, jo veikalos šādu mantu netrūkst, taču iespēja pasildīt, piemēram, copējot nosalušās rokas, paturot tajās silto kastīti, ir kaut kas jauns. Bet nelielas iebūvētais lukturītis ir patīkama papildu piedeva. Ražo, starp citu, šo uzparikti, vārdā HeatBank 9s Plus, leģendārais šķiltaviņu ražotājs Zippo.

Cena: 75 EUR

Noderēs: nosalušajiem.

Polārais guļammaiss

foto: Publicitātes foto

Tūristu un militāristu vidē labi zināmās austriešu kompānijas Carinthia ražots guļammaiss Defence 4, kas domāts lietošanai aukstos laika apstākļos – pat līdz mīnus 30 grādiem. Latvijā daži vīri pagājušajā ziemā izmēģinājuši pārlaist tajā nakti mīnus 20 grādos, un, kā stāsta, esot bijis silti. Vēl viens pluss – šīs firmas ražotie guļammaisi ir mazliet platāki nekā vairums veikalos nopērkamo.

Cena: 194 EUR

Noderēs: tiem, kas nakšņo mežā.

Mugursoma

foto: Publicitātes foto

Poļu zīmola Direct Action mugursoma, kas pirmām kārtām domāta militāristiem – tādas izmanto, piemēram, amerikāņu specvienību karavīri. Izceļas ar izcilu izturību – puiši, kuri tās tirgo Latvijā, bija sarīkojuši izmēģinājumu, velkot automašīnu un troses vietā izmantojot mugursomu. Mašīnu patiešām varēja pavilkt, bet soma pārbaudījumu godam izturēja un nesaplīsa. Labi arī tas, ka somai ir daudz dažādu nodalījumu un iespēju piekarināt klāt dažādas mantas.

Cena: 129 EUR par 25 litru ietilpības somu

Noderēs: tiem, kuri dodas pārgājienā.