2021. gada 19. augusts, 06:25

Vīru runa: ko skeletonisti brāļi Dukuri dara vasarā?

Jauns.lv

Siguldas sporta centrs atrodas pavisam netālu no bobsleja un kamaniņu trases. Tieši tajā vasaru pavada Latvijas sporta izcilības – skeletonisti Martins un Tomass Dukuri.

Mājīgajā un modernajā Siguldas sporta centrā ierodas “9Vīri” redaktors Sandris Metuzāls, kurš tajā brīdī pat nenojauš, kādi pārbaudījumi viņu sagaida. Kopīgs treniņš ar čempioniem uz trenažieriem un svaru zālē, neveiksmīgs kritiens un pat sacensības šļūkšanā pa ūdens trubu. Šķiet, ka par vēlu kļūt par skeletonistu, smagi nopūšas Sandis, bet savā disciplīnā – intervijā – joprojām ir labā formā.

Ko skeletonisti dara vasarā? Gatavojas ziemai. Brāļi Dukuri atzīst, ka šobrīd viņiem ir nodrošināti izcili treniņu apstākļi – gan ledus trase, gan ieskrējienu estakāde, gan apjumtais sporta centrs, kurā nodrošināts viss nepieciešamais kvalitatīvam treniņu procesam, atrodas pāris kilometru rādiusā. Iepriekš nācies vasarās braukt uz Rīgu, kas ir lieks laika patēriņš.

Šobrīd sportisti aktīvi gatavojas nākamajai sezonai ar mērķi – olimpiskās spēles Pekinā. Sportisti cer, ka tribīnēs varēs atgriezties skatītāji. Uz jautājumu, vai ledus trasē var just līdzjutēju klātbūtni, Martins atzīst, ka bez skatītājiem sajūta ir kā treniņā, savukārt, ja ir pilnas tribīnes, kā Eiropas čempionātā Siguldā, atbalstu var just gan startā, arī visas trases garumā.

Brāļi par karjeras beigām vēl nedomā – tad, kad vairs nejutīsies konkurētspējīgi un ja neļaus veselība, metīs mieru, bet pagaidām faniem nav par ko satraukties – pulveris ir vēl sauss, un Dukuri ir apņēmības pilni cīnīties par visaugstākajām vietām.

Savukārt pēc karjeras beigām Martins un Tomass turpinās attīstīt savu loģistikas biznesu, bet, ja būs interesants piedāvājums, neizslēdz arī iespēju trenēt nākamos čempionus.