foto: Publicitātes attēls
Biedrība "Tavi draugi" saņem līdz šim lielāko finansiālo ziedojumu
Biedrība “Tavi draugi” saņem līdz šim lielāko finansiālo ziedojumu.
Sabiedrība
2024. gada 9. maijs, 14:39

Biedrība "Tavi draugi" saņem līdz šim lielāko finansiālo ziedojumu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Noslēgusies “Circle K Latvia” rīkotā ziedošanas kampaņa, kurā uzņēmums piesaistījis 35 716,80 eiro lielu ziedojumu biedrībai “Tavi draugi”.

Saziedoto finansējumu biedrība novirzīs Ļvivas organizācijas "Народна Самооборона Львівщини" vajadzībām, sniedzot atbalstu uzbrukumos cietušajiem Ukrainas iedzīvotājiem, kā arī nodrošinot tehniku un iekārtas frontē esošajiem karavīriem.

"Mūsu ukraiņu kolēģi, brīvprātīgie Ļvivā un citviet Ukrainā nepagurstoši strādā jau kopš 2014. gada, tāpēc pārzina, kam un kāds atbalsts ir nepieciešams vissteidzamāk. Karavīru vajadzības frontē ir specifiskas, jo nepieciešams aprīkojums, ko nevar iegādāties ikkatrs, piemēram, droni, automašīnas, kara hospitāļu darbībai nepieciešamās medicīnas ierīces un citas lietas. Pirmā krava ar ziedojumiem, kas sakomplektēti par daļu no "Circle K" ziedotās summas, jau drīzumā dosies ceļā uz Ukrainu," stāsta biedrības "Tavi draugi" vadītājs Ulvis Noviks.

Kampaņā no 1. līdz 21. aprīlim,  klientiem iegādājoties kafijas dzērienu jebkurā “Circle K” degvielas uzpildes stacijā Latvijā, “Circle K” ziedoja 10 centus no katra iegādātā dzēriena biedrībai. Kā stāsta “Circle K Latvia” mazumtirdzniecības direktors Armands Žubulis: “Šī kampaņa ir pierādījums tam, cik daudz mēs kā sabiedrība varam panākt, lai atbalstītu citus. Paldies ikvienam klientam, kas piestāja pie mums pēc kafijas, piedalījās un atbalstīja šo iniciatīvu. Kā arī esam pateicīgi, ka kopīgi saziedotais ļaus palīdzēt ukraiņu karavīriem frontē ar pastāvīgi nepieciešamo aprīkojumu un resursiem.”

Kā norāda biedrība, atbalsts Ukrainai joprojām ir aktuāls un svarīgs. Armijas un civiliedzīvotāju vajadzības mainās, mainoties sezonām, bet no ziedojumiem vienmēr ir nepieciešami guļammaisi, ātri pagatavojama pārtika, ērts vīriešu apģērbs, kā arī higiēnas preces pieaugušajiem un bērniem.

"Karš Ukrainā diemžēl turpinās - ziedotāju aktivitāte aizvien samazinās, bet vajadzību joprojām ir ļoti daudz. Tāpēc esam aizkustināti par "Circle K" labdarības akcijas dalībnieku aktivitāti un pateicīgi par katru ziedoto eiro. Šis ir ievērojams ziedojums, kas ļaus mums turpināt palīdzēt uzbrukumos cietušajiem Ukrainas iedzīvotājiem un karavīriem frontē," piebilst Ulvis Noviks.

"Tavi draugi" atbalstu Ukrainai sniedz sadarbībā ar Ļvivas organizāciju "Народна Самооборона Львівщини", nodrošinot civiliedzīvotājiem un karavīriem ikdienā nepieciešamo, tostarp ērtu apģērbu, viegli un ātri pagatavojamu pārtiku un citas pirmās nepieciešamības preces pēc pieprasījuma un atbilstoši sezonai.