OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zupas
2012. gada 31. oktobrī, 19:20

Pēlēko zirņu zupa ar salami

Tradicionāli pelēkie zirņi rada asociācijas ar Ziemassvētkiem, jo tieši šajos svētkos ierasts tos pasniegt ar speķi un sīpoliem. Bet var arī savādāk! Un ne tikai Ziemassvētkos!

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

No selerijas kātiem noplūkā lapas un pašus kātus sagriež kubiņos. Lapas atlikt malā - tās beigās pievieno zupai. Sīpolus un ķiplokus smalki sakapā.

Lielā katlā uzkarsē olīveļļu un 1-2 min. apcep tajā sagrieztu kubiņos desu. Pievieno sīpolus, ķiplokus un selerijas un cep uz lēnas uguns 5-6 min., kamēr sīpoli kļūst mīksti. Pievieno zirņus, sasmalcinātus tomātus kopā ar sulu, pielej buljonu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Uz lēnas uguns vārīt 20 min. 5 min. pirms gatavošanas beigām pievieno spinātus un selerijas lapas.

2

Pasniedz siltu.

3

Ideja-laperla-foto.livejournal.com