Minestrone soup with cheese and basil, selective focus
Minestrone soup with cheese and basil, selective focus
Zupas
2014. gada 7. oktobrī, 19:05

Minestrone - bagātīga zupa, kura jānogaršo ikvienam!

Minestrone ir itāļu virtuves recepte, taču arī par šīs zupas oriģinālo recepti tiek uzskatītas vairākas pagatavošanas versijas. Piedāvājam vienu no tām.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Selerijas, burkānus un šķiņķi sagriezt mazos kubiņos. Sīpolu smalki sakapāt. Katlā ar biezu apakšu uzkrsēt eļļu un apcept šķiņķi kraukšķīgu. Pievienot sīpolus un cept līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot selerijas un burkānus un sautēt vēl apm. 5 min visu kopā. Pievienot buljonu, sāli un piparus un vārīt 15 min. Tad pievienot sasmalcinātus tomātus un uzkarsēt.

2

Ar siera šķēlētāju vai dārzeņu mizojamo nazi saēvelē sieru. Zupu salej porcijas šķīvjos un pasniedz pārkaisot ar sieru. Dekorē ar bazilika lapiņām.