foto: Shutterstock
Zupas
2013. gada 4. jūnijā, 17:42

Austrumnieciska biešu aukstā zupa ar jogurtu

Raita - jogurta mērce Indijas, Pakistānas un Bangladešas nacionālajā virtuvē. Jogurtam pievieno koriandru, kumīnu, piparmētras, asos piparus, citas garšvielas un zaļumus. Šai mērcei mēdz pievienot dārzeņus, retāk augļus. Mūsu platuma grādos šāda veida ēdienu saprotam kā zupu. Šoreiz - auksto zupu.

Pagatavošana

10 min4 porcijas
1

Bieti nomizot un sagriezt mazos kubiņos vai sarīvēt uz dārzeņu rīves.

2

Bļodā sajaukt kopā jogurtu, čili piparus, papriku, sāli, cukuru, kumīnu, sinepes.

3

Sausā pannā apgrauzdēt riekstus. Apgrauzdētus riekstus sajaukt ar bietēm, smalki sakapātiem ķiplokiem un pievienot jogurta mērci.

4

Pannā uzkarsēt eļļu un apgrauzdēt tajā sezama sēklas. Kad tās sāk sprakšķēt, uguni izslēgt. Sezama sēklas pievienot zupai.

5

Zupu pasniegt atdzesētu. Pēc garšas pievienot smalki sakapātas piparmētras vai kinzu.