OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zivju ēdieni
2013. gada 23. oktobrī, 18:57

Ceptas reņģes ar saldā krējuma un citrona mērci

Reņģes, iespējams, vienas no populārākajām zivīm Latvijas mājsaimnieču vidū. Un jāatzīst, ne tikai pieejamās cenas dēļ. Ja pacenšās, šo necilo zivtiņu var pagatavot tā, ka savā ēdienkartē to iekļaus jebkura restorāna šefs.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

1. Zivs filejas apviļā miltos, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem un cep uzkrsētā eļļā no abām pusēm līdz zeltītai garoziņai.

2

2. Mērces katlā ielej saldo krējumu, pievieno rīvētu citrona miziņu, svaigi spiestu citrona sulu, kaperus un uzkarsē. Visu laiku maisot karsē apm. 10 min, kamēr mērcē sabiezē.

3

3. Zivju filejas pasniedz ar mērci un vārītiem kartupeļiem.