OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uzkodas
2014. gada 15. martā, 18:56

Ceptas reņģes burkānu - tomātu mērcē

Reņģītes Latvijas mājsaimnieces ir iecienījušas ne tikai pieejamās cenas dēļ, bet arī pateicoties šīs vienkāršās zivtiņas garšas īpašībām. Piedāvājam jūsu vērtējumam vēl vienu no reņģu pagatavošanas versijām.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Reņģes izķidā, pārkaisa ar sāli, apviļā miltos un cep uzkarsētā eļļā no abām pusēm.

2

Pagatavo mērci. Burkānus notīra un sarīvē uz dārzeņu rīves. Sīpolus sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus un burkānus. Pievieno sasmlacinātus tomātus, lauru lapas, etiķi, smaržīgos piparus un sautē, līdz burkāni ir mīksti. Pēc nepieciešamības pievieno ūdeni.

3

Traukā kārto slāņos zivis un pagatavoto dārzeņu mērci. Virsējai kārtai jābūt dārzeņu mērcei. Trauku apsedz ar vāku vai pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 10-12 stundām ievilkties.

4

Pasniedz kā uzkodu ar svaigu maizi vai zaļumiem.