OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Salāti
2012. gada 25. septembrī, 18:16

Zaļie salāti ar ceptu sieru

Siers ir viens no daudzveidīgākajiem produktiem garšas, izgatavošanas tehnoloģijas un konsistences ziņā. Neviens nevar precīzi pateikt, cik tad īsti ir sieru šķirņu. Un tieši tāpat ir ar siera izmantošanas variācijām. Šoreiz iesakām pagatavot veselīgus un gardus salātus.

Pagatavošana

20 min2 porcijas
1

Zaļumus noskalot un apžāvēt. Sieru sagriezt kubiņos, salikt traukā. Pievienot timiāna lapiņas un eļļu. Apsegt ar pārtikas plēvi un novietot ledusskapī uz 2 stundām.

2

Sieru izņemt no marinādes un apviļāt rīvmaizē. Ātri apcept pannā, līdz rīvmaize kļūst zeltaini brūna.

3

Lielā bļodā saplūkātas salātu lapas sajaukt ar etiķi un marinādi, pievienot pēc garšas sāli un piparus. Salātus sakāŗtot šķīvjos, pa virsu dekorējot ar apceptu sieru.