Chicken  salad with celery and apple, selective focus
Chicken salad with celery and apple, selective focus
Salāti
2014. gada 21. janvārī, 21:25

Zaļie salāti ar vistu, āboliem un sidru

Recepte no franču virtuves apcirkņiem. Kaut-kas ļoti līdzīgs Valdorfa salātiem.

Pagatavošana

4 porcijas
1

Pagatavot marinādi. Bļodā sajaukt sidru un savas iecienītās garšvielas (tas var būt arī gatavais maizījums). Iemarinēt vistas filejas uz 2 stundām. Pēc 2 stundām vistas filejas uzgrilēt vai izcept cepeškrāsnī (apm. 30 min.).

2

Ābolus noamzgāt, izgriezt serdi un sagriezt plānās šķēlītēs. Selerijas sagreizt šķēlītēs. Lielā bļodā sajaukt kopā salātu lapas, ābolus un selerijas. Vistas filejas sagriezt šķēlēs.

3

Pagatavot mērci. Bļodiņā sajaukt kopā krējumu, sidru un sinepes. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

4

Uz šķivjiem kārto salātu lapas ar āboliem un selerijām. Pa virsu liek gaļas šķēlītes un pārlej ar pagatavoto mērci. Pasniedz uzreiz.