foto: Shutterstock.com
Salāti
2021. gada 18. februārī, 10:00

Siltie vistu aknu salāti ar apelsīnu mērci

Vienreizēji vienkārši pagatavojami un ļoti garšīgi salāti. Vistu flambētās akniņas ar eksotisko apelsīnu iegriež neaizmirstamu garšas tango!

Pagatavošana

25 min2 porcijas
1

Vistu aknas attīra no taukiem un sagriež mazākos gabalos. Pannā uzkrsē eļļu un ātri apcep aknas. Pievieno medu, portvīnu un flambē aknas. Kad uguns nodzisīs, aknas ir gatavas.

2

Apelsīnu notīra un sagriež segmentos (tikai mīkstums, bez baltām plēvītēm) - ar 5-6 pietiks. No atlikušā apelsīna izspiež sulu. Sulai pievieno sinepes, mērci no pannas (lurā cepās akas) un ar putojamo slotiņu uzputo.

3

Sīpolu notīra un sagriež plānās šķēlītēs.

4

Uz šķīvja kārto salātu lapas un aknas un pārlej ar mērci. Salātus izdekorē ar apelsīna daiviņām un sīpola ripiņām, pēc garšas pievieno sāli un svaigi amltus piparus.