OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pastas
2012. gada 22. oktobrī, 14:29

Sacepums ar šķiņķi un makaroniem

Itāļi "radziņu" makaronus pārsvarā izmanto kā pildījumu picām. Taču mēs neesam tik principiāli un izmanotjam tos gan piena zupās, gan gatavojot šāda veida sacepumus.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Cepeškrāsni uzkrsēt līdz 200 grādiem.
Makaronus novārīt salsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Šķiņķi sagriezt strēmelītēs.

Pannā izkausēt sviestu. Pievienot miltus un cept 2-3 minūtes. Pakapeniski peivienot peinu, visu laiku maisot. Pievienot sinepes, sāli un svaigi maltus piparus. Pievienot makaronus un šķiņķi, samaisīt. Makaronus ar šķiņķi un mērci pārlikt ugunsizturīgā formā, pārkaisīt pa virsu ar timiāna lapiņām, rīvmaizi un sieru. Cept 15-20 min, kamēr garoziņa kūst zeltaina.