foto: Shutterstock
Mērces
2019. gada 24. oktobrī, 15:23

Asā baklažānu-paprikas mērce

Sanāks bieza mērce, kurā iemērkt čipšus, sālsstandziņas, ka arī dažādu dārzeņu un kartupeļu nūjiņas.

Pagatavošana

45 min
1

Baklažānu un papriku nomazgā, ietin folijā un cep cepeškrāsnī vai līdz tie kļūst mīksti, apmēram 30 minūtes 180 grādos. Dārzeņus atdzesē.

2

No paprikas noņem ādu. Dārzeņus liek blenderī kopā ar sojas mērci, ķiplokiem, tomātu biezeni un sablenderē.

3

Pēc garšas pievieno Tabasko mērci, čili piparus, sāli, cukuru un svaigi maltus melnos piparus. Mērci pasniedz kā piedevu pie čipsiem, krekeriem, dārzeņu un kartupeļu standziņām. Var pasniegt arī kā piedevu gaļas ēdieniem.