foto: Shutterstock
Konditoreja
2024. gada 22. februārī, 12:00

Lavandas cepumi

Cepumi ar lavandas ziediem ir sevišķi iecienīti Provansā. Tos vienā reizē mēdz izcept daudz, saliek cepumu kārbās un uzglabā pat divas trīs nedēļas.

Pagatavošana

1

Sviestu ar cukuru saputo gaišās putās. Iesijā miltus un cieti, pievieno mandeles, apelsīnu ziedu ūdeni, lavandas ziedus un olu. Rūpīgi maisi, līdz mīkla labi turas kopā.

2

Mīklu izņem no bļodas, pārkaisi ar miltiem, ietin pārtikas plēvē un uz 20 minūtēm ievieto ledusskapī.

3

Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem. Cepešplāti iezied ar sviestu.

4

Mīklu liec uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem, un izveltnē. Ar cepumu veidni izspied aplīšus apmēram 6 cm diametrā un liec tos uz plāts.

5

Olas dzeltenumu sakul ar 2 ēdk. ūdens, apzied ar to cepumus un liec krāsnī. Cep 10–12 minūtes. Izslēgtā krāsnī atstāj vēl 5 minūtes, tad izņem un atdzesē.