Idejas brokastīm
2013. gada 5. februārī, 20:16

Biezpiena plācenīši

No visiem piena produktiem biezpienā ir visvairāk olbaltumvielu. Pie tam olbaltumvielas, kuras atrodas biezpienā, organisms uzņem īpaši viegli. Biezpiena olbaltumvielas viegli sadalās aminoskābēs, kas veselam organismam tik ļoti nepieciešamas.

Pagatavošana

25 min2 porcijas
1

Biezpienu saberzt ar cukuru, vaniļas cukuru un sāli, kamēr veidojas viendabīga masa. Pievienot olu, miltus un iemīcīt viendabīgu mīklu.

2

Darba virsmu pārkaisīt ar miltiem plānā kārtā. No biezpiens mīklas izveidot desiņu 6-7 cm diametrā. Desiņu sagriezt apm. 1,5-2 cm biezās šķēlēs. Katru šķēli mazliet piespiest ar roku un apviļāt miltos no abām pusēm.

3

Pannā uzkarsēt eļļu un apcept biezpiena plāčenīšus no abām pusēm apm. 2 min. Apsegt ar vāku un uz mazas uguns cept vēl 3 min.

4

Pasniedz siltus vai aukstus ar krējumu vai ievārījumu.