OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Idejas brokastīm
2015. gada 12. martā, 07:27

Biezpiena plācenīši ar vaniļu un žāvētiem augļiem

Biezpiens ir unikāls piena produkts – viens no bagātākajiem olbaltumvielu, kalcija un minerālvielu avotiem uzturā. Turklāt tā pagatavošanas iespējas ir visai plašas. Piedāvājam jums vienkārši pagatavojamu, bet patiešām gardu un veselīgu plācenīšu pagatavošanas recepti.

Pagatavošana

2 porcijas
1

Blenderī sasmalcināt auzu pārslas. Augļus, ja ir nepieciešamība, sagriezt smalkāk. Bļodiņā sajaukt biezpienu, olu, augļus, 20g sasmalcinātas auzu pārslas. Pievienot vaniļas ekstraktu un agaves sīrupu pēc garšas.

2

No biezpiena masas izveidot plācenīšus un apviļāt atlikušajās auzu pārslās. Pannu iesmērēt ar taukvielu un uzkarsēt. Cept plācenīšus līdz tie kļūst zeltaini.

3

Pasniedz siltus ar jogurtu vai ievārījumu bez cukura.