OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Idejas brokastīm
2014. gada 2. janvārī, 21:17

Kotedžas brokastis

Variācija par slaveno ganu pīrāgu "Shepherd’s pie". Vēl to sauc par kotedžas pīrāgu. Termins "kotedžas" tika ieviests 1791. gadā, kad kartupeļi kļuva par pamatēdienu nabadzīgajam slānim, kas visbiežāk dzīvoja lauku rajonos mazās privātmājās.

Pagatavošana

6 porcijas
1

Sīpolu un ķiploku notīrīt un smalki sakapāt. Bekonu sagriezt kubiņos. Kartupeļus sarīvēt uz dārzeņu rīves.

2

Uzkarsēt pannu un apcept tajā bekonu, līdz izsalās tauki. Pievienot sīpolus un ķiploku un turpināt cept vēl 5 min. Pievienot kartupeļus, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un cept 20 min, ik pa brīdim apmaisot. Kartupeļus ar karoti izlīdzināt un pārkaisīt ar sarīvētu sieru. Ar karoti izveidot 8 bedrītes, kurās iesist pa vienai olai. Pannu pārlikt cepeškrāsnī un cept 180 grādos 10 min.

3

Pasniedz siltu.