Vistu sagriezt 6-8 gabalos, pārlikt dziļā bļodā. Sīpolu, ķiploku, kinzu smalki sakapāt un samaisīt ar vistu. Pievienot svaigi maltus piparus, apsegt ar pāritkas plēvi un atstāt istabas temperatūrā uz 30 min. marinēties.
Dziļā pannā uzkarsēt eļļu, pievienot cukuru un uz vidējas uguns karsēt, nepārtraukti maisot, kamēr cukurs pilnībā izkusis. Vistu pārlikt pannā attīrot no marinādes (marinādi saglabāt). Vistas gabalus apcept no abām pusēm, kamēr tie kļūst brūni. Pārliet ar 1 glāzi ūdens un kokosriekstu pienu, pievienot marinādi un čili piparus, apsegt ar vāku un sautēt 10 min. Pievienot sviestu, tomātu mērci, samazināt uguni un ik pa brīdim apgriežot vistas gabalus sautēt vēl 30-40 min.
Pirms pasniegšanas pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.