Šalotes sīpolus smalki sakapāt. Mērces katliņā uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus apm. 3min, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot smalki sakapātu ķiploku, svaigi maltus piparus, rozmarīna zariņu un turpina cept vēl 3 min, ik pa brīdim apmaisot. Pielej vīnu un buljonu un vāra, līdz apjoms samazinās un pusi. Izņemt rozmarīna zariņu, pievienot sviestu un maisīt, kamēr sviests ir pilnība izkusis. Pievienot sāli pēc garšas.
Brieža filejas nolikt vertikāli un apsiet ar kulināro diegu, lai cepšanas laikā tās turētu formu. Uzkarsēt pannu bez eļļas un apcept tajā filejas pa 2-3 min. no katras puses. Filejas pārlikt cepamā formā, pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem un cept iepriekš uzkrsētā līdz 100 grādiem cepeškrāsnī 15 minūtes. Cepamo formu ar gaļu izņemt no cepeškrāsns, ietīt follijā un ļaut 10-15 min. gaļai atpūsties.
Gaļu pasniedz ar mērci un ceptiem kartupeļiem.