OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2013. gada 20. janvārī, 20:43

Sotē no brieža gaļas ar apelsīniem un olīvām

Briežu gaļa ir augstvērtīgs delikatešu produkts, ar unikālām funkcionālām īpašībām un uztura vērtībām tā ir līderis starp liellopu, cūku un putnu gaļu. Briežu gaļai piemīt hipoalerģiskas īpašības, salīdzinoši ļoti augsts dzelzs saturs un zems holesterīna līmenis.Turklat tā ir ļoti, ļoti garšīga.

Pagatavošana

15 min4 porcijas
1

Apelsīnu aplaucēt ar verdošu ūdeni un apžāvēt. Nogriezt pēc iespējas plānākā kārtā mizu un izspiest no apelsīna sulu.

2

Sīpolu nomizot un smalki sagriezt, ķiploku daiviņas saspiest ar naža plato galu. gaļu sagreizt palielos kubiņos.

3

Pannā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept tajā gaļu no visām pusēm. Pievienot sīpolus, ķiplokus, timiāna zariņus, apelsīna miziņu, olīvas un sautēt, ik pa brīdim apmaisot, 15 min. Pievienot vīnu, apelsīnu sulu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas, apsegt ar vāku un sautēt uz lēnas uguns 2 stundas.

4

Pasniedz siltu.