foto: Shutterstock
Gaļas ēdieni
2022. gada 18. augustā, 12:32

Gruzīnu šašliks mtswadi

Šī ēdiena filosofija – gaļu nedrīkst samocīt ar marinādēm! Jo vienkāršāk tiek gatavota gaļa, jo tā ir garšīgāka. Tikai viens nosacījums – gaļai jābūt kvalitatīvai un svaigai.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Veselu fileju uzdur uz iesma; svarīgi, lai iesms būtu izdurts precīzi pa filejas vidu un gaļa būtu izlīdzināta uz iesma vienādi – tā uz oglēm gaļa gatavosies vienmērīgi. (Gaļa lielos gabalos cepas labāk.)

2

No visām pusēm uz iesma uzdurto gaļu pārkaisi un nedaudz ierīvē ar sāli.

3

Liec cepties uz karstām, sarkanām oglēm. Iesmus apgrozi četras reizes. Ja šķiet, ka gaļa sāk apkalst, apsmidzini ar ūdeni!