Gaļas ēdieni
2016. gada 18. janvārī, 06:00

Polenta ar desu mērci

Recepte ņemta no izdevniecības "White Book" pavārgrāmatas "Cāļa gaļas ēdieni". Izmēģini šo lielisko recepti arī tu!

Pagatavošana

30 min3 porcijas
1

Sīpolus nomizo, sagriež uz pusēm un sagriež šķēlītēs. Desiņas sagriež ripiņās. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno desiņas un apcep. Pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus, barbekjū mērci, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas, apmaisa un sautē apm. 10 min

2

Katlā ar biezu apakšu uzkarsē ūdeni, pievienojot olīveļļu, timiānu, sāli un svaigi maltus piparus. Vārošā ūdeni ieber kukurūzas putraimus visu laiku maisot, lai neveidojas kunkuļi. Samazina uguni līdz minimumam, apsedz ar vāku un vāra 10 min. Pašās beigās pievieno rīvētu sieru, apmaisa, lai siers izkūst un uzreiz pasniedz.

3

Paolentu pasniedz ar mērci.