Gaļas ēdieni
2015. gada 25. septembrī, 06:00

Gaļas bumbiņas austrumu noskaņās

Austrumu virtuvi ir iecienījuši arī mūsu platuma grādos dzīvojošie gardēži. Un tam ir iemesls. Izmēģinot šo recepti jūs varēsiet par to pārliecināties.

Pagatavošana

40 min3 porcijas
1

Tīrā sausā pannā ielikt spinātus, pievienot nedaudz ūdeni un karsēt līdz spināti kļūst mīksti. Spinātus pārlikt šķīvī un atlikt līdz pasniegšanai.

2

Malto gaļu sajaukt ar sasmalcinātu sīpolu, kūpinātu papriku, kumīnu, pievienot sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. No maltās gaļas izveidot valrieksta lielumā gaļas bumbiņas un uzcept uzkarsētā pannā.

3

Jogurta mērcei kinzu un ķiploka daiviņas smalki sakapāt, pievienot jogurtu un sāli pēc garšas.

4

Tomātu mērcei tomātus sajaukt ar smalki sakapātiem ķiplokiem un pievienot pēc garšas sāli.

5

Porcijas šķīvjos kārto spinātus, jogurta mērci, gaļas bumbiņas, pa virsu pārlej ar tomātu mērci un pārkaisa ar sumahu.

6

Pasniedz ar lavašu, turku maizi vai rīsiem.