OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gaļas ēdieni
2015. gada 12. janvārī, 19:18

Cūkgaļas karbonādes ar karamelizētiem burkāniem un mandarīniem

Viens 76 gramus smags mandarīns satur 40 kalorijas, tas ir 2% no ieteicamās dienas devas. Tātad, lai uzņemtu dienas kaloriju daudzumu, jāapēd piecdesmit mandarīnu...,taču šajā receptē izmantosim vien četrus.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Burkānus notīrīt un sagriezt pabiezās šķēlītēs. No 2 mandarīniem izspiest sulu, pārējos 2 nomizot un sadalīt daiviņās. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un apcept burkānus, pievienojot pusi cukura. Pievienot fenheļa sēklas, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Pievienot buljonu un sautēt zem vāka apm. 20 min. Pievienot etiķi, atlikušo cukuru un vārīt apm. 5 min. Pievienot madarīnu sulu un vārīt vēl 5 min. Pašās beigās pievienot mandarīnu daiviņas, sautēt vēl 3-4 min. un uguni izslēgt. Līdz pasniegšanai turēt siltumā.

2

Gaļu sagriezt porcijas gabalos. Pannā uzsildīt olīveļļu un apcept gaļu 4-5 min. no katras puses, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem.

3

Gaļu pasniedz ar burkāniem un mērci.