Juicy lamb fillet with potatoes and sauce. Selective focus
Juicy lamb fillet with potatoes and sauce. Selective focus
Gaļas ēdieni
2014. gada 1. aprīlī, 18:31

Jēra fileja ar garšvielām un ceptiem redīsiem

Gardēžu vidū jēra gaļa patiesi tiek augstu novērtēta. Turklāt, tā ir ne tikai garsīga, bet arī veseliga. Jēra gaļa satur olbaltumvielas, B3 un B12. Organismam tik svarīgo dzelzi, cinku un minerālvielas. Piedāvājam vēl vienu jēra pagatavošanas recepti.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Redīsus nomazgāt, nogriezt astītes un apcept pannā izkausētā sviestā 2 min. Pārkaisīt ar cukuru un cept vēl 2 min. Pieliet ūdeni, pievienot sāli un svaigi maltus piparus un sautēt uz lēnas uguns zem vāka, kamēr redīsi kļūst mīksti apm. 20 min.

2

Pētersīļus smalki sakapāt, sajaukt ar rīvmaizi. Citā traukā sakult ar dakšu olas ar sinepēm, pievienot sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Jēra fileju apviļāt miltos, tad olas maisījumā un rīvmaizē ar garšvielām. Pannā uzkarsēt eļļu un cept fileju no visām pusēm apm. 10-12 min. Pēc tam gaļu ietīt follijā un atstāt "atpūsties" kādas 20 min.

3

Fileju pasniedz ar redīsiem un mērci, kurā sautējās redīsi.