Dārzeņu ēdieni
2012. gada 28. oktobrī, 18:01

Kartupeļu bumbiņas ar gaļu

Šāda uzkoda ne tikai labi garšo, bet arī padara īpašu jūsu svētku galdu. Divi vienā - dekors un ēdiens.

Pagatavošana

1

Kartupeļus novārīt līdz gatavībai, mazliet atdzesēt. Sasmalcināt ar dakšu, pievienot sāli un olas dzeltenumus. Kārtīgi samaisīt.

2

Maltai gaļai pievienot smalki sakapātus sīpolus, olas baltumu, zaļumus, sāli un piparus pēc garšas. Kārtīgi samaisīt.

3

Ar mitrām rokām no kartupeļiem uztaisīt bumbiņu, no kuras izveidot plācenīti. Pa vidu liek 1 karoti maltās gaļas un aizdarinot ciet malas, veido bumbiņu. Katru bumbiņu apviļāt kukurūzas miltos.

4

Bumbiņas sakārtot uz cepamās pannas, mazliet apslacīt ar eļļu un cept cepeškrāsnī 180 grādos apm. 30 minūtes.

5

Pasniedz ar kečupu.