foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 3. martā, 10:02

Pildīti tomāti ar kuskusu un fetas sieru

Vasarā var izmantot savus, bet arī pirktajiem nebūs ne vainas. Labāk derēs stingri tomāti, lai cepoties neizjūk.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Tomātiem nogriez augšpusītes, lai būtu kā vāciņi, un izņem mīkstumu. Liec to uz dēlīša un sakapā kopā ar ķiploka daiviņām un čili.

2

Katliņā ielej 2 ēdk. eļļas un liec kapātos dārzeņus. Pāris minūtes cep, tad pievieno kuskusu, samaisi un pielej 300 ml vāroša ūdens. Uzliec vāku, noslēdz uguni un ļauj 10 minūtes briest.

3

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem. Liec tomātus uz plāts. Uzirdini kuskusu, iejauc tajā sadrupinātu fetas sieru un ciedru riekstus. Pildi masu tomātos un pārslaki tos ar palikušo olīveļļu.

4

Liec cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Pasniedz ar karoti grieķu jogurta.