Dārzeņu ēdieni
2016. gada 22. aprīlī, 06:00

Kartupeļu pankūkas zviedru stilā

Daudziem gardēžiem zviedru virtuve asociējas ar gaļas bumbiņām, vai ābolu pīrāgu. Taču ēdienu daudzveidība zviedru virtuē ir pietiekami plaša. Šoreiz dalamies ar kartupeļu pankūku recepti.

Pagatavošana

60 min6 porcijas
1

Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Kartupeļus pārliek uz dvielīša un kārtīgi nospiež sulu. Nospiestus kartupeļus pārliek bļodā, pievieno miltus, olu, pienu, sāli un cukuru pēc garšas un masu sablendē, līdz tā kļūst viendabīga. Mīklu nolek malā uz 30 min. nostāvēties.

2

Cep pankūkas, apm. 2 min. no katras puses. Pasniedz siltas ar krējumu un svaigām ogām