Red currant wine in glass on natural background. Selective focus
Red currant wine in glass on natural background. Selective focus
Alkoholiskie dzērieni
2012. gada 27. jūnijā, 18:46

Jāņogu liķieris

Kādreiz jāņogas audzēja kā ārstniecības augu, kura lapas izmantoja kā diurētisku un sviedrēšanas līdzekli, un tikai vēlāk ogas sāka lietot pārtikā. Šis jāņogu liķieris jūs ne tikai sasildīs drēgnajos rudens un ziemas vakaros, bet nenoliedzami sniegs bagātīgu garšas baudījumu!

Pagatavošana

1

Pārlasītas jāņogas un jāņogu lapas ieber stikla traukā, aplej ar degvīnu un aizvāko. Novieto uz palodzes uz 4 nedēļām.

2

No cukura un ūdens savāra biezu sīrupu, atdzesē un pievieno degvīna izvilkumam. Visu sajauc, pilda pudelēs, aizvāko un noliek vēl uz 1 nedēļu.

3

Alkohola pārmērīga lietošana ir kaitīga jūsu veselībai!