OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alkoholiskie dzērieni
2014. gada 24. martā, 19:32

Īru kafija

Šanonas starptautiskās lidostas (Īrija) šefpavārs Jozefs Šeridans, lai sasildītu kādu nosalušu amerikāņu tūristu, kafiju bagātināja ar viskiju. Kad pārsteigtais amerikānis jautāja vai tā bijusi brazīliešu kafija, šefs paskaidroja, ka tā gatavo īru kafiju. Tas notika tālajā 1940 gadā.

Pagatavošana

5 min1 porcijas
1

Karstai kafijai pievienot 1 tējk. cukura un viskiju un samaisīt, kamēr cukurs pilnībā izšķīst. Saldo krējumu uzputot ar cukuru - masai jākļūst bieza krējuma konsistencē.

2

Kafiju ieliet glāzē un pa virsu ar karotes palīdzību uzliet saldo krējumu. Pasneidz uzreiz.