Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bozbaš

Sastāvdaļas
  • 700-800g jēra gaļas ar kauliņu
  • 6 kartupeļi
  • 2 sīpoli
  • 2 saldskābi āboli
  • 300g zaļās pakšu pupas
  • 1liela sarkana paprika
  • 2 ēd.k. tomātu pasta
  • 12-14 žāvētas plūmes
  • 2-3 timiāna zariņi
  • 3-4 ēd.k. olīveļļa
  • sāls, svaigi malti piapri
  • zaļumi pasniegšanai
Ļoti daudzās ģimenēs Kaukāzā var palepoties ar savu bozbaša pagatavošanas recepti. Bet tieši Armēnijā zupai pievieno ābolus un žāvētas plūmes, kas piešķir zupai īpašu, neatkārtojamu garšu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Gaļu noskalot zem tekoša ūdnes, ielikt katlā, pārliet ar 2 l ūdens, uzvārīt, nosmelt putas un vārīt gaļu apmēram 30 min. Gaļu izņemt, atdalīt no kauliem. Kaulus atgriezt atpakaļ katlā un pavārīt vēl 30-40 min. Gaļu atlikt maliņā. Buljonu izkāst.
2
Paprikai izgriezt kātu, izņemt sēklas un sagriezt palielos gabalos. Ābolus nomizot, izgriezt serdes un sagriezt vidēji lielās daiviņās. Pupiņas, ja ir svaigas, sagriezt lielos gabalos. Kartupeļus nomizot un sagriezt lielos kubiņos. Sīpolus nomizot un smalki sagriezt.
3
Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus. Pievienot atlikto gaļu un cept vēl 3-4 min. Pēc kārtas pievienot papriku, kartupeļus, pupiņas, ābolus un plūmes, apcepot katru nākamo sastāvdaļu apm. 2 min. Pievienot timiāna lapiņas, tomātu pastu un pieliet buljonu. Pievienot sāli un piparus pēc garšas un vārīt 10-15 min.
4
Pasniegt karstu, pārkaisot ar zaļumiem.

Pievienot komentāru

Zupas