Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pēlēko zirņu zupa ar salami

Sastāvdaļas
  • 400g vārīti pelēki zirņi
  • 125 g salami
  • 800g konservēti tomāti savā sulā
  • 2 selerijas kāti
  • 250g spināti
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k, olīveļļa
  • 1l vistas buljons
  • sāls un svaigi malti pipari
Tradicionāli pelēkie zirņi rada asociācijas ar Ziemassvētkiem, jo tieši šajos svētkos ierasts tos pasniegt ar speķi un sīpoliem. Bet var arī savādāk! Un ne tikai Ziemassvētkos!

Pagatavošana 4 porcijas

1
No selerijas kātiem noplūkā lapas un pašus kātus sagriež kubiņos. Lapas atlikt malā - tās beigās pievieno zupai. Sīpolus un ķiplokus smalki sakapā.

Lielā katlā uzkarsē olīveļļu un 1-2 min. apcep tajā sagrieztu kubiņos desu. Pievieno sīpolus, ķiplokus un selerijas un cep uz lēnas uguns 5-6 min., kamēr sīpoli kļūst mīksti. Pievieno zirņus, sasmalcinātus tomātus kopā ar sulu, pielej buljonu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Uz lēnas uguns vārīt 20 min. 5 min. pirms gatavošanas beigām pievieno spinātus un selerijas lapas.
2
Pasniedz siltu.
3
Ideja-laperla-foto.livejournal.com

Pievienot komentāru

Zupas