Zupas
2012. gada 21. augustā, 06:47

Bumbieru-kabaču krēmzupa

Vīnu kulinārijā izmanto lai uzlabotu ēdiena garšu un aromātu. Ja ēdiena pagatavošanai tiek izmantots vīns, tad tieši šo vīnu (vai arī dārgāku analogu) pasniedz galdā. Der atcerēties, ka lētie vīni satur spirtu, cukuru un ķimiju un nekā kopīga ar kvalitatīvu vīnu, ko gatavo no vīnogu sulas, tam nav. Šāds vīns spēj tikai sabojāt ēdienu, nevis to uzlabot.

Pagatavošana

25 min4 porcijas
1

Dārzeņus un bumbieri notīrīt un sagriezt nelielos kubiņos. Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā dārzeņus. Katliņā ieliet vīnu, pievienot bumbierus un uzvārīt. Pievienot ūdeni un vēlreiz uzvārīt. Pievienot oregano un vārīt 10 minūtes. Katliņā pievienot apceptus dārzeņus, vārīt vēl 5 minūtes. Atdzesēt un sablendēt. Pēc vēlmes var pievienot saldo krējumu.

2

Pasniedz dekorējot ar dārzeņu gabaliņiem.